Grädde på löken

Varför säger man “lök på laxen” om en kombination av saker som ger dåligt resultat, och “grädde på moset” när någonting blir extra bra? Grädde på moset, liksom. Tänk dig en stor tallrik potatismos, och precis när du ska äta så klickar någon dit en stor klick med vispgrädde! Hur gott verkar det, egentligen? Bläörk. Och lök på laxen låter väl tvärtom ganska gott. Tänk halstrad lax med lite lagom brynt rödlök till. Låter tämligen gott tycker jag (som faktiskt äter fisk emellanåt).

loklax

3 reaktioner till “Grädde på löken”

  1. De försöker alltid få mig att smaka “fisk”-burgaren när jag går till vegan-bio-fastfooden här bredvid. Till råga på allt heter den Nordsjöen. Men jag är alltid lite misstänksam mot folk som pratar om fisk, som om all fisk smakade samma. Plus att den är det dyraste de har. Men den är säkert fett med lök, som de säger på gittan.

  2. Jag funderade på detta med för ett tag sen, det är faktsikt lite störande att man säger “som grädde på moset” det blir ju liksom fööör mycket, för sött och gulligt så det blir dåligt. Skulle jag tolka det som om någon sa så iaf.

  3. hejj!
    Har inte ditt nummer, så tänkte ta det här istället.
    Jag vet inte vad vi ska göra med andromeda-bildspelet. Det funkar inte att ladda ner den hos mig. vad gör vi? Ska vi strunta i den och ta utställningen istället?
    ha det så bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *