Nomadplaneten (2016)

Emanuel Blumes debutroman. En science fiction-berättelse om längtan, hopp och förnekelse. 390 sidor. När du beställer kommer boken på posten, med en faktura på 100 kr + frakt. Boken finns även hos fysiska bokhandlare.

För att beställa boken, maila till info snabela emanuelblume punkt se. Jag var tvungen att ta bort det snygga beställningsformuläret eftersom jag fick groteska mängder spam.

…ett sensationellt välskrivet, spännande, ruggigt och tankeväckande rymdepos som verkligen förtjänar en stor läsekrets. Helhetsbetyg: 5” -Bibliotekstjänst

“…ett såväl underhållande som trovärdigt och rörande dystopiskt äventyr.” – Ordfront Magasin

Läs fler recensioner här.

Vad handlar den om?
Det är tidigt 2100-tal. Konflikter, global uppvärmning och ekonomiska kriser avlöser varandra, men när det ser som mörkast ut tänds en ny stjärna på himlen. Stjärnan visar sig vara en nomadplanet, en vandrande himlakropp på väg att korsa solsystemet. Kan en internationell rymdexpedition flytta fokus från eländet på jorden och ge nytt hopp till en splittrad mänsklighet?

När expeditionen ska lämna jorden visar sig en av besättningsmedlemmarna arbeta för en terrororganisation. Ersättare i sista stund blir Jonathan Othiambo, en svensk-kenyansk astrofysiker. Som ny i gruppen kastas han in i ett maktspel han inte förstår, där konflikter sjuder under ytan i den till synes välorganiserade besättningen.

Den nya planeten bjuder på vetenskapliga upptäckter som väcker förvirring, skräck och konspirationsteorier. När expeditionen tappar radiokontakten med jorden tvingas Jonathan välja sida.

E-boken går att få tag på för 49 kronor på iTunes, klicka här.