Böcker

Boken Nagriljärerna

Nagriljärerna (2022) handlar om Gabriel, som precis ska fylla sexton. Livet är händelselöst och kretsar kring bilar och träning. När punkaren Lo övertalar honom att gå med i en rollspelsgrupp öppnar sig en värld av äventyr, mysterier och magi. Men när rollspelets monster letar sig in i Gabriels vardag börjar gränsen mellan spel och verklighet lösas upp.

Romanen rör sig i gränslandet mellan skräck och urban fantasy. Det är en berättelse om rollspel, rädsla och skör vänskap. Läs mer eller köp här.

 

Nomadplaneten (2016). Det är tidigt 2100-tal. Konflikter, global uppvärmning och ekonomiska kriser avlöser varandra, men när det ser som mörkast ut tänds en ny stjärna på himlen. Stjärnan visar sig vara en nomadplanet, en vandrande himlakropp på väg att korsa solsystemet. En internationell rymdexpedition, den första på decennier, ger sig av för att möta den främmande himlakroppen. Med i besättningen finns den svenska astrofysikern Jonathan Othiambo. Planeten bjuder på vetenskapliga upptäckter som väcker förvirring, skräck och konspirationsteorier. När expeditionen tappar radiokontakten med jorden tvingas Jonathan välja sida. Läs mer eller köp här.

Oktagonen (2019) är en novellsamling med åtta noveller ihopknutna av en ramberättelse.Varje vecka träffas ett hemligt sällskap i en bortglömd källare under ett sjukhus, och varje vecka berättar en av dem en spökhistoria. Men vart tar folk vägen efter att de har berättat? Vad är det egentligen för en klubb? Och vem är kvinnan med den märkliga dialekten som leder alltihop? Varje novell dyker ner i sin egen form av skräck, från kusligt och smygande till blodigt och våldsamt. Oktagonen finns bara som ljudbok, läs mer och lyssna här.

Övriga böcker
Förutom ovanstående romaner har Emanuel gett ut ett antal fristående noveller och en diktsamling, samt skrivit för ett par olika magasin och antologier. Malmö 2048 (Svensk Sci-Fi 2019) är en science fiction-antologi med noveller av 15 olika författare där allt kretsar kring Malmö. Emanuel inleder med novellen Revolver. Spårvagnar (2015) är en diktsamling med vardaglig poesi som inte krånglar till det och gärna blir läst på bussen eller medan potatisen kokar. Klicka på respektive titel för att läsa mer eller köpa.

Bokomslag till Malmö 2048: dystopisk stadssilhuett mot grå himmelFramsida till boken Spårvagnar: pixelerad spårvagn i svartvitt