Oktagonen (2019)

Oktagonen är en skräckföljetong i åtta avsnitt. Den sändes som podcast 2019, och finns där du brukar lyssna på podcaster. Det går också att höra den på ljudbokstjänster som Storytel och Bookbeat. I dagsläget finns den inte som tryckt bok.

Halsband med skelettberlock i en mystisk anteckningsbok.

I ett hemligt rum i källaren under ett sjukhus träffas varje vecka åtta personer, varav en berättar en spökhistoria. Det är som en hemlig klubb, kan man säga, och i varje  avsnitt får vi höra en ny berättelse.

Men vart tar folk vägen efter att de har berättat?
Vad är det egentligen för en klubb?

Och vem är kvinnan med den märkliga dialekten som leder alltihop?

Svaren får den som lyssnar på Oktagonen, som släpptes som ljudbok och podcast med nya avsnitt varje onsdag under januari och februari 2019. Det är neddykningar i flera olika skräckgenrer, oftast mer krypande och subtilt än blodigt och pang på rödbetan. Det är Emanuel som skrivit, producerat och läst in, och tanken är att det ska utspela sig i ”realtid”, att den hemliga gruppen som träffas och berättar spökhistorier i sjukhuskällaren träffas varje onsdagsnatt, och det är därför avsnitten släpptes på onsdagar.

Hur lyssnar man då?

Om du är van podlyssnare kan du lyssna på (nästan) vilken podplattform som helst. Lättast brukar vara att söka efter Oktagonen i den pod-app man föredrar på sin telefon. Annars finns alla avsnitt på Spotify.

Här kan du direktlyssna på alla avsnitt, plus epilogen.

 

Oktagonen är en samtgivning mellan Typ förlag och Mörkersdottir förlag.