Adjö Sverige! Hei Norge!

Så var det dags. Klockan kvart över tio imorgon går jag på en buss som ska ta mig upp till Oslo. Därifrån ska jag ta mig till den lilla orten Skarnes ungefär två timmar norr om Oslo, och det är där jag ska hålla hus de kommande 6-7 veckorna.

Jag kommer att bo på Solbakken Folkehøgskole, där jag ska utföra en miljöutredning. Det innebär att jag ska titta på energianvändning, avfallsrutiner, uppvärming, kemikalieanvänding, miljömedvetenhet hos personal och elever och så vidare. Miljöutredningen gör jag som mitt examensarbete på kandidatnivå. Så till jul kan jag förhoppningsvis ta ut min examen…

Men fram tills dess är lång tid! Nu väntar en spännande period av folkhögskoleliv, norska, utredningsklurigheter och akademiska funderingar. Dessutom har jag hört att det spökar i huset där jag ska bo…

Så här såg en del av skolan ut i somras när jag var där och hälsade på:

revyskolen6

Så efter att ha hängt i Bohuslän i 24 år har det blivt dags för mig att ta ett kliv åtminstone liiite längre ut i världen. Det ska bli jävligt kul faktiskt. Men lite ont gör det ju förstås att lämna vänner, både gamla och nya, i och omkring Göteborg.

4 reaktioner till “Adjö Sverige! Hei Norge!”

  1. Vi finns kvar när du kommer tillbaka 🙂

    Dock tror jag inte att Göteborg, åtminstone inte Högsbohöjd, CHalmers eller Botaniska trädgården, hör till Bohuslän.

  2. Hoppas du inte säger hej då till bloggen under tiden också!
    Jag har en a-ö dedikerad till dig här… om du nu vill ta emot den 😛

    Annan bloggare, charmiga diktaren Emanuel, funderar gärna hur i j-vla korkade mångalna norrmän obemärkt passerar quisslingarnas residens. Smaklöst tycker undertecknad. Varför x-märka yxmördarnas zoner, å änglaförklara överlöparna?

  3. Och gymmet finns kvar också. 🙂 Jag tror att allt söder samt öster om Götaälv är väldigt mycket inte Bohuslän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *