Alla snaskiga detaljer

Nu finns den! Den exklusiva DVD:n från vår (alltså spexgruppen Dravels) medeltida spexföreställning “1361 – En Östersjöodyssé“! En komplett filmning av det sådär 45 minuter långa spexet i all sin gotländska härlighet. Som på alla DVD:er med självaktning finns även en massa onödigt extramaterial. I det här fallet rör det sig om en hejdlös sammanklippning av omtag, improvisationer och infall. Och just detta extramaterial råkar ha hamnat på YouTube.

Så, för att ha den minsta lilla chans att förstå ens en bråkdel av vad det är som händer, bör man ha en liten aning om vad spexet rör sig om. Så här kommer en sammanfattning i en mening: (även om det är en ganska lång mening)

Den folklige gotlänningen Gute råkar förolämpa  kung Valdemar Atterdag av Danmark så att denne svär att invadera Gotland, söker hjälp från den svenska kungen Magnus Eriksson, men råkar istället få Magnus son Håkan att ta över tronen och glömma bort Gotland så att Gute själv får resa till tillbaka hem, där han med hjälp av Valdemar Atterdags dotter, prinsessan Margareta, lurar den danska kungen…

Gute spelas av Malin Karlsson

Prinsessan Margareta, 
Heliga Birgitta och
den gotländska generalen spelas av Agnes Leijon

Valdemar Atterdag av Danmark och
Prins Håkan Eriksson spelas av Arvid Silvmarker

Kung Magnus Eriksson och
Spelmannen Dra spelas av mig, Emanuel Blume

Spelmannen Vel spelas av Andreas Alme

En kommentar till “Alla snaskiga detaljer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *