Bussar ska inte ha trevligt, eller vadå?

Nu är ju regionvalet över, och rösterna (nästan) räknade. Men en sak jag bara inte kan släppa är centerns fantastiska valaffisch om bussar. Jag var i Paris under själva valhajpen (och hann förtidsrösta som tur var), men kunde inte ta ögonen från affischen när jag kom hem.

centern

Här är ett foto jag tog med telefonen mellan Hagakyrkan och Järntorget. Jag läser texten om och om igen, och funderar och funderar. Vad menar egentligen centern? Att det ska vara trevligt att ta bussen, så långt är jag med, men “inte tvärtom!”?

Att bussen inte ska ha trevligt när den tar dig?
Att det inte ska vara trevligt att ta bilen?
Eller att det inte ska vara bussen att ta trevligt, som min vän Rickard föreslog?

Vad jag förmodar att de försöker säga är att det inte ska vara otrevligt att ta bussen. Men är det otrevligt att ta bussen? Jag brukar trivas ganska bra, med något enstaka undantag. Ytterligare en kryptisk grej med affischen är att de efter att med stora bokstäver ha deklamerat hur det ska vara och hur det inte ska vara, förklarar att “Du väljer själv”.

Det ska vara såhär! Inte såhär! Du väljer. Snacka om dubbla budskap. Det kanske var därför de fick 2,3% i Göteborgs kommun.

3 reaktioner till “Bussar ska inte ha trevligt, eller vadå?”

  1. Dubbla budskap är väl den enda linjen som Centern följer konsekvent?

    Kvinnan på bilden ser precis ut som Maud, jag tycker att det är dags att flytta fokus från skäggen i miljöpartiet till maudlooken i Centern.

  2. jag tänkte också på det. Det gick ju helt enkelt inte att rösta på C efter den texten. Vad menar de? Vad vill de? Hur? Varför? Är det ett problem?
    Kram christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *