Det är här det händer!

Den här sommaren har jag ett sommarjobb som är bland de roligaste man kan tänka sig! Jag är nämligen producent! Det innebär att jag jobbar med en konsertserie på Sundsby Säteri på Tjörn. Så är du sugen på spännande musik i sommar, kom till Tjörn och Sundsby! Här följer en affisch och en artikel.

A3-Sundsby2009

Sundsby Säteri ligger inbäddat i lövskog, havsvikar och bohusberg, och har i 400 år varit ett kulturellt centrum. I sommar kommer sommarkvällen att fyllas av musik och sång under tre spännande viskonserter. Varje konsert kommer att bjuda på en etablerad artist och en mindre känd, men lovande visförmåga. Tanken är att föra samman visartister och vispublik av olika åldrar och bakgrund under samma tak. Skådeplats för hela kalaset kommer att vara den natursköna parken på Sundsby, eller Magasinsvinden femtio meter därifrån om vädret skulle trilskas.

Först ut är Hanne Juul tillsammans med pianisten och sonen Mats Gustavii, som äntrar scenen den 25 juni. Hanne är smått legendarisk i hela den nordiska visvärlden. Hon sjunger visor på svenska, danska, norska och isländska, på ett sätt som förtrollat den nordiska publiken i flera decennier. Hanne är också grundaren av, och den som fortfarande driver Nordiska Visskolan i Kungälv, som skolat storheter som Lars Winnerbäck, Christina Kjellsson och Lars Demian. Visduon Pärlband, med Nova Eriksson och Mats Kruskopf, inleder kvällen.

Nästa konsert anordnas den 19 juli, och då får vi träffa den skivaktuelle Dan Viktor, med basisten Petter Ericsson. Dan Viktor är en mycket spännande och framgångsrik vissångare som bland annat höjts till skyarna för sina tolkningar av Dan Andersson.

Den sista konsertern går av stapeln den 9 augusti, då Isabel Evers och Emanuel Blume, båda unga och bördiga från Tjörn, intar scenen med ett spännande och nyskapande vis- och poesiprogram med titeln ”Det finns inga norska elefanter”. De får hjälp med att inleda kvällen av vissångren Olof Mellgren, med ett ärofullt förflutet inom kulturlivet på Tjörn.

”Sundsby Säteri är en helt fantastisk plats för den här sortens arrangemang. Vi tjuvstartade lite redan förra sommaren och det blev succé. Så jag ser verkligen fram emot årets konserter!” säger Emanuel Blume, producent och konferencier för de tre viskonserterna.

På bilden nedan syns Hanne Juul med sin trio, och Nova och Mats i duon Pärlband.

hannenova2mats

2 reaktioner till “Det är här det händer!”

  1. synd att man inte har bil på torsdag
    och att madonna spelar på ullevi samma kväll som sista konserten.

    men hejjahejja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *