Jag är inte rädd för tandläkaren, men…

Jag var hos tandläkaren igår. Det var obehagligt, sved och gjorde ont. Inte under själva borrandet alltså utan några minuter senare.

Tyvärr har jag dålig tandhälsa. Det hjälper inte vad jag försöker med. Fem minuter tandborstning två gånger om dagen med extrastark tandkräm, floursköljning, flourtabletter, tandtråd, flourtuggummi… Hur mycket jag än försöker sköta om mina tänder har jag ändå hål varenda jävla gång dom kontrollerar. Och så sitter man där med en massa möbler och vassa redskap i munnen och kan inte argumentera emot när de föreläser om hur viktigt det är att sköta sin tandhygien. Tack, jag kan det där.

tandlakaren

Extra fånigt känns det när jag pratar med vänner som kanske borstar tänderna nån gång om dagen (i bästa fall), äter mycket mer sötsaker än jag, och aldrig begagnar sig av tandtråd, flourlösning eller andra dentalhygienska produkter, och som aldrig haft ett enda hål i hela sitt liv.

Jaja, det kanske är nån slags kompensation för att jag har så bra hårkvalitet. Tyvärr hjälper inte det min tämligen ansträngda ekonomi. Jag är inte rädd för tandläkaren, men skitskraj för de fyrsiffriga belopp receptionisten tar ut varje gång man lämnar tandläkaren.

2 reaktioner till “Jag är inte rädd för tandläkaren, men…”

  1. det är sannerligen jobbigt med tandläkare ibland. Framförallt beloppen man får betala. Själv måste jag dra minst två visdomständer….hur ont kommer inte det att göra… och hur mycket kommer inte det att KOSTA?! Suck….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *