Radioaktiv mus på rymmen!

Jag läste en artikel idag om att en jakt efter en radioaktiv mus i full gång i USA. Tydligen är det i området kring den gamla kärnvapenanläggningen Hanford i delstaten Washington som grundvattnet kontaminerats med högradioaktivt avfall (eller avfall som avger joniserande strålning, om man ska vara vetenskapligt korrekt, och ibland ska man ju det). Nu har man hittat radiaktiva muslortar, vilket tyder på att en radioaktiv mus är på fri fot.

killer-mouse-1

Tidigare har man även hittat en radioaktiv kanin på området, som fick avlivas. Musen har man dock inte hittat, och jakten fortsätter.

Hanford ligger sydost om Seattle och fungerar idag som kärnavfallslager. Två tredjedelar av USAs radioaktiva avfall lagras här. Området är så radioaktivt kontaminerat att inblandade forskare menar att det aldrig kommer att kunna renas.

Som ni säkert förstår så är den här musen inte nån säkerhetsrisk, förutom för sig själv och eventuella katter. Om den inte får för sig att bygga bo i en vägg bredvid nåns huvudkudde förstås. Hur som helst är det här inte nåt seriöst hot, men det är inte varje dag man läser om jakt på radioaktiva möss!

En kommentar till “Radioaktiv mus på rymmen!”

  1. Radioakriva musar e bra för samhället de borde väll ändå du som e lite gamma typ 80-90 år förstå? :O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *