Rulla, trampa och plinga! Nu jävlar ska vi höras!

Imorgon lördag, dagen före valdagen, kommer en stor cykeldemonstration att äga rum i Göteborg. Vi kommer att cykla fram och tillbaka längs Avenyn-Engelbrektsgatan. Det hela börja rmed att vi samlas i Bältesspännarparken 12.00.

Själv kommer jag inte att cykla, utan åka spårvagn. Detta beror på att jag kommer ha min gitarr med mig och under ungefär en halvtimme framföra cykelkampsånger från en scen i hörnet Avenyn-Engelbrektsgatan. Kom och var med! Ta med cykel eller bara kom och visa ditt stöd rent allmänt!

RIMG0101

(Fotot är från en annan, betydligt mindre, cykeldemonstration för några år sedan)

Varför gör vi då det här? Jo, poängen med demonstrationen är att manifestera att

• Det är i strid mot allt vettigt klimattänkande att bygga Marieholmstunneln.
• Vi vill bygga ut kollektiv- och cykeltrafik, inte underblåsa massbilismen.
• Vi vill sänka kostnaden för att åka kollektivt, och införa trängselskatt för bilar.

Mer info finns på Facebooksidan:
http://www.facebook.com/event.php?eid=143621762331654&ref=ts

eller på hemsidan:
http://www.cykeldemonstrationen.se/

5 reaktioner till “Rulla, trampa och plinga! Nu jävlar ska vi höras!”

 1. "Det är i strid mot allt vettigt klimattänkande att bygga Marieholmstunneln."

  Även elbilar behöver en tunnel. Bor man på Tjörn och arbetar i Göteborg så får man varje dag sitta i kö minst 2ggr. Det finns inte heller några andra alternativ än att ta bilen till jobbet om man bor på Tjörn eftersom kollektivtrafiken är så dålig. Tar man bussen så tar det minst 2 timmar mer mot om man skulle tagit bilen. 2 timmar fritid om dagen värdesätter de flesta väldigt högt. Cykla är en bra grej men det går inta att cykla 14 mil om dagen, för då hinner man inte med något annat än att cykla.

 2. Elbilar är bättre än bensinbilar, men bilismen i sig har stora begränsningar. Det är just därför vi INTE bör bygga in oss i en infrastruktur som främjar just massbilism.

  Jag pendlade själv mellan Tjörn och Göteborg i flera år. När Tjörnexpressen fortfarande var en expressbuss tog det ungefär en timme att åka mellan Kållekärr och Nils Ericsson-terminalen. Ungefär samma som med bil, och man slapp i regel köerna. Numera har Tjörnbussarna skurits ner något fruktansvärt, en utveckling som under alla omständigheter måste vändas. Tyvärr har det inte varit prioriterat av den sittande majoriteten på Tjörn…

  Att bilpendla 14 mil om dagen är inte hållbart. Vi måste främja andra lösningar. Cykling är väl mest aktuellt kortare sträcker, även om jag ibland cyklar Tjörn-Göteborg, det brukar ta ungefär 4 timmar.

 3. Jag har tidigare röstat på MP men det är nu uteslutet av främst två skäl.
  1. Miljöpartiet har förändrats från alternativ till att bli ett tillväxtparti som de andra.
  De talar inte längre om friår el. sänkt arbetstid.
  Läs gärna Birger Schlaugs blogg så förstår du skillnaden.
  2. Partiet har hamnat i dåligt sällskap. De har valt sida, f.f.a. på riksplanet och detta är förödande för partiets själ.
  Jag saknar helt förtroende för Mona Sahlin och att ge en ministerpost till Lars Ohly öppnar skrämmande perspektiv!!!

 4. Pendlandet till Tjörn med buss har för mej försvårats enormt under senaste året. Jag åker regelbundet mellan Göteborg och Klädesholmen, numera endast med bil. Det verkar vara en medveten trafikpolitik på Tjörn att avskräcka från bussåkande. Tidigare kunde jag sätta mej på bussen på Nisseplatsen och bekvämt, efter rimlig tid, stiga av på min Ö. Nu krävs det flera obekväma byten och dessutom promenad mestadels från Bleket. Nu kommer trafikstatistiken visa att färre "holmare" åker buss och detta tas som intäkt för att man är på rätt väg och kan göra ytterligare neddragningar…….
  Sossarna är väl största enskilda parti på Tjörn? Vad säger de om detta? Finns MP på Tjörn? Vilka samarbetar de med där och har de förstått detta problem?

 5. Du har helt rätt i att lokalpolitiken på Tjörn på senare år totalt avskräckt från bussåkande. Detta är något som MÅSTE ändras, eftersom utvecklingen det senaste gått åt helt fel håll.

  Sossarna och MP på Tjörn har en gemensam budget (http://sap.onair.nu/filer/doc/Budget%20(S)%20(MP)%202011.pdf) där kollektivtrafik prioriteras högt. MP på Tjörn finns, men är få och tyvärr ganska upptagna med annat, även om de driver viktiga frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *