Sådan bil – sådan väg, eller tvärtom

När jag kom till Nairobi förvånades jag över att alla har så gigantiska bilar. Jag menar, man har ju hört att svenskarna har stora bilar, men här är i princip alla bilar jeepar! Gigantiska dessutom!

Sen kom jag på varför. Vägarna är som schweitzerostar. Och de liksom rasar ihop i kanterna och blir smalare och smalare. Ibland så smala att en bil inte får plats på vägen utan måste dunsa ner på kanten vid sidan om. En Citroën C3 skulle ha skakats sönder på ett par kilometer. Problemet är att ju större bilar folk har med en massa groteskt effektiva fjädringssystem, desto mer kör man sönder vägarna. Det blir en ond cirkel, eller en “sån där förskräcklig ring” som jag sa till nån nångång.

Min mobilkamera tar inga skönheter till bilder direkt, men ungefär såhär ser det ut genom framrutan. Man bör undvika att visa öppet att man har en kamera i Nairobi, om man inte vill bli rånad, så de flesta bilderna är från bilen.

DSC00197

Dagens glädjande händelse: Vi har inte blivit bestulna längre! Karolina kom plötsligt på att hon lagt sin jacka i en annan garderob än hon trott, och vips! Där var väskan med pengar och allt! Tjohoo!

Och en bonusbild; kolla så stora ananasar dom har i Kenya!

DSC00187

4 reaktioner till “Sådan bil – sådan väg, eller tvärtom”

  1. Vad bra att ni hittade pengarna och inte blev rånade trots allt 😀 Kanske amuletten fungerar ändå <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *