Tidsmaskinen i Frölunda

Jepp. Igår fick jag lagt vantarna på prototypen till den tidsmaskin som en forskare på Uppsala Universitet tagit fram tillsammans med hemliga japanska kontakter. Jag testade den i Ruddalen, ett skogsparti vid Frölunda, för att inte väcka allt för mycket uppmärksamhet när jag reste tillbaka i tiden. Och den funkade!! Det första jag gjorde var att resa tillbaka till stenåldern, där jag träffade grottmänniskan Muck. Jag hann ta ett foto, se nedan.

Muck

Muck hade ganska bråttom, eftersom hon var på väg att jaga en mammut, så för att undvika att falla offer för sabeltandade tigrar jag fick använda min tidsmaskin igen (se nedan).

Mami

Efter ett besök på medeltiden där jag träffade en bonde som letade efter sin bortsprungna ko vred jag tidsmaskinen till 1925, där jag sprang på ingen mindre än Ivar Kreuger i skogen! Den kapitalistiske rackaren ville såklart kränga en massa tändstickor.

ivar2

När han insåg att jag inte var intresserad av tändstickor utan hellre ville diskutera hållbar utveckling blev han stressad och var tvungen att åka upp till Stockholm för att ta en båttur med Mary Pickford och Douglas Fairbanks. Jag tog tillfället i akt att, efter ett snabbesök i nutiden (där jag träffade en amerikansk biolog som hade låst in sin man i husvagnen) ställa in tidsmasken på ett besök i framtiden. Där träffade jag följande skogsövervakarrobot:

NES-47

Den fick mig att lova att inte avslöja hur det såg ut i framtiden, så det kan jag inte skriva om här. Tyvärr alltså.

Men ni kan ju ta reda på det själva! Faktum är att vem som helst kan få följa med på någon av de här tidsresorna! Och fatta saker om miljö och hållbar utveckling som man aldrig fattat tidigare, dessutom!

Nästa tidsresa går av stapeln 10 juni. Läs mer på www.emanuelblume.se/naturvandring

2 reaktioner till “Tidsmaskinen i Frölunda”

  1. Oj, berätta mer! ….kan du ju inte skrev du ju, jag ska genast kolla in angående 10 juni. Så fort jag kommer loss från jobbet. Kulkul! Hejhej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *