Vad hände egentligen igår kväll?

Igår var min 25e födelsedag (eller 26e om man räknar dagen jag föddes, men jag fyllde i alla fall 25 år). Det blev en mycket fin och mysig dag som inkluderade både restaurangbesök, presenter, “Happy birthday to you” på säckpipa via Skype och en vaccination mot Hepatit C. Men det var på kvällen, då jag tillsammans med mitt födelsedagssällskap på 8 personer hamnade hemma hos mig i min lägenhet för att spela spel, dricka vin och äta chips, som de mystiska sakerna började hända.

I förmiddags vid halv elva-tiden vaknade jag, och släpade mig ut i vardagsrummet stod och blinkade en stund i förmiddagssolen. Till slut insåg jag att jag stod och betraktade ett en och en halv meter långt svärd som stod i en hög av grejer mitt i rummet. Frågan om vad som egentligen hände igår kväll började gnaga i sinnet. Såhär såg svärdet ut:

svard

Efter lite mer rekognocerande i rummet hittade jag även 40 små papperslappar med förklaringar av jättekonstiga ord (typ ekgorrar, översnusad och badsvål), två honungsmeloner och “Forêt d’Olive, Saint-Rémys” av van Gogh, inramad och allt.

Ytterligare efterforskningar visade på en tygpåse innehållande en sprucken flaska. Påsen och golvet runt omkring var kletigt och fuktigt. Bredvid påsen låg en hård champagnekork och i taket ovanför fanns ett mystiskt märke. Genom en ballistisk ekvation kunde projektilbanan räknas ut rektalativt och korkens startkoordinater sammankopplas med en tom flaska “Asti Martini Rossi” på bordet.

Dessutom hittades ett par byxor tillhörande nån annan än mig i sängen, och en mystisk eltejpsrulle i en upphängd cykelkorg strax utanför dörren. Stay tuned.

3 reaktioner till “Vad hände egentligen igår kväll?”

  1. Det låter som att du har haft världens fylleslag! =D
    Svärdet var ballt.
    Jag ska vänta med spänning på att få höra förklaringen och GRATTIS I EFTERSKOTT!!
    *kramar*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *