Vi åker tillsammans!

I väntan på det perfekta kollektivtrafiksystemet har jag hittat en jättesmidig liten webbtjänst, som går ut på att underlätta samåkning mellan olika städer i Sverige. Så här kommer lite reklam. Tänk dig att du befinner dig i Uddevalla och vill åka till Örebro, bussbiljetterna är slut och tågen svindyra. Du går in på http://www.samtrip.se/ och ser att Lisa ska åka just mellan Uddevalla och Örebro. Du klickar i att du vill åka med och – vips! – You got yourself a ride!

samtrip-logga

Tjänsten är gratis och verkar väldigt seriös och trevlig. Om du har bil och ska åka nånstans och har platser kvar i bilen fyller du i det, så kan folk som ska åka samma väg fråga om de får följa med. Man kan också fylla i om det kostar något, t.ex. 100 kr per passagerare, som oftast betalas kontant till föraren.

Gå till http://www.samtrip.se/ och bli medlem nu! Så ska vi se till att vara mer än 1,4 personer per bil i genomsnitt framöver! (Men glöm inte att tåg och cykel är de hållbaraste och roligaste sätten att resa i Sverige.)

2 reaktioner till “Vi åker tillsammans!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *