Alla heter Glenn i Göteborg!

Där här blir ett ytterst snabbt inlägg, men jag måste berätta att ikväll har vi premiär på Glenn – Ett skruvat inlägg från 80-talet. Föreställningen jag producerat och sålt min själ för i snart ett år. Vi spelar ikväll på Studenternas hus, ridån går upp kl 19. Billigt är det också, bara 60 kr entré för studenter, 100 kr för övriga. Vi ses ikväll på Götabergsgatan 17!

Foto: Hampus Lybeck
Foto: Hampus Lybeck
Så har du aldrig tidigare sett Glenn!
År 1982 skrev Hysén, Strömberg och resten av IFK Göteborg världshistoria när de med dunder och brak vann UEFA-cupen i Hamburg. Det lilla hobbylaget från Göteborg ställdes mot den internationella jätten Hamburger SV, och segrade. Men få känner till de dramatiska händelser som drabbade laget utanför fotbollsplanen.
Ta till exempel den korpulente privatdetektiven Worst Ermittler, som var så övertygad om att laget var östtyska spioner, att han kidnappade tränaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson kvällen före slutspelet. Eller föreståndarinnan på IFK-spelarnas hotell, Besitz von Osten, som verkligen VAR östtysk spion och närapå drog in laget i ett nytt kallt krig. För att inte tala om det passionerade triangeldramat mellan Glenn Hysén, Glenn Strömberg och Glenn Close, som råkade befinna sig på samma hotell.
Det hela rör sig föga förvånande om ett studentspex. Den heter kort och gott Glenn och skildrar det legendariska Göteborgslagets äventyr i Hamburg 1982. Bakom föreställningen står Filosofspexet, Göteborgs äldsta studentspex. Varje år spelas ett spex i form av en improvisatorisk musikal med musik och dans, ambitiös dekor och kostym, samt ett manus som parodierar en historisk händelse eller litterärt verk.

2012 firar Filosofspexet sitt 25-årsjubileum, samtidigt som det är 30 år sedan IFK vann den oväntade segern. Föreställningen spelas under februari. Manuset är skrivet av Jacob Nolskog och Camilla Wedin, och regisseras av Isabel Evers och Björn Hillberg.Vi har förresten fått en recension! Kolla in den här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *