Gammal, korkad eller både och?

Mycket på gång nu! Föreställningar med spexet, skivsläpp alldeles om knuten och massa spännande saker som händer på jobbet! Inte lätt att hinna blogga med utsövdheten i behåll i såna lägen.

Men abstinensen tränger sig på, och jag blir sugen att skriva nåt annat än miljömärkningskriterier och ansökningsblanketter. Så här kommer ett inlägg om att antingen vara gammal, korkad, eller möjligen både och.

Jag har ju ingen TV, och har inte haft det sen jag flyttade hemifrån när jag var 20. Det är sju år sedan, och jag antar att TV-mediet har utvecklats lite sedan dess. Eller så håller jag på att bli gammal, och hänger inte med i utvecklingen.

Jag gick in på TV4s hemsida idag för att titta på Kvällsöppet, där en av mina chefer debatterade bensinpris med Motormännens VD. Här är sidan jag möttes av när jag gick in på tv4.se.

Skarmavbild 2012 02 21 Kl 09 24 26

Det första som slog mig var naturligtvis jättebebisen och rubriken om prinsessan Victoria. “Ladda inför kronprinsessans förlossning“. Jag såg en bild av mig själv tillsammans med en jättemobb människor som stod runt Victoria som skrikande nedkom med en ny stackars liten kunglighet, samtidigt som vi andra visslade med visselpipor och ropade hejaramsor. Ganska obehagligt. Kort sagt – varför i hela friden skulle jag vilja ladda inför hennes förlossning?

Sen såg jag runt på andra rubriker. “Gabbe dränker sillen“, “Tävla om gladiatorbild“, “Gurkan möter en kokosnöt“, “Pelles vilda svensexa“. Nog för att jag inte är helt uppdaterad på TV-mediet… men förväntas jag vara intresserad av allt det här?

Jag kände hur min tankeverksamhet började växlade om och lägga sig på en helt annan nivå. Jag kände mig korkad. Och gammal. Jag är totalt oberörd av såväl Pelle och hans svensexa, som uppladdningen inför Victorias förlossning.

Jag har länge tänkt att jag ska skaffa TV när jag pluggat färdigt och fått en fast inkomst. Men det vete fasen.

3 reaktioner till “Gammal, korkad eller både och?”

  1. Nej Emanuel, du är varken gammal eller korkad. Du är bara lite ovanlig. Många tycker att det där är superintressant. Varför tror du att dokusåpor överlevt så ohyggligt länge? Varför tror du att det finns program som "Du är vad du äter" och "Lyxfällan"? Av någon anledning (som vi inte fått lära oss i skolan än) så vill folk grotta ner sig i andras liv. Helst ska det vara kändisars liv, för det som kablas ut om dem är ofta så långt ifrån den vanliga svennens vardag att det är lysande stoff till dagdrömmar. Och det här med Viktoria… Hur spattig är man inte när en kompis snart ska få barn? Vickan lever i extrem offentlighet. Svenska folket "känner" henne utan och innan (typ…) Så, inte jättekonstigt att folk är dundernyfikna på hennes och Daniels bäbis. Tror faktiskt inte att det har så mycket att göra med att det är vår nästa tronarvinge.

  2. Hej! Du är lite för klok för TV4 play -jag håller med om att man får huvudvärk för mindre. De har ju reklamavbrott i även de kortaste inslagen! SVT-play däremot håller hög kvalitet och är vettigt 🙂 Ofta är programmen i ganska dålig upplösning dock.

    Tack för ett grymt spex!!! Alla heter Glenn i Göteborg! Kul recension btw. 🙂

  3. Ullis: Men Pelle och hans svensexa då? Vet folk sånt? Vill folk veta sånt? Hur orkar de?

    Alminisen: Ja, jag höll på att bli knäpp av TV4Play, fick låta det gå typ 5 minuter i bakgrunden medan jag höll på med annat för att reklamen skulle bli klar. Sen var programledarna röriga och orepade och jag kände mig allmänt gammal och gaggig när jag kom på att jag längtade till P1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *