Att fylla år i rymden

Gissa vem som ringde imorse? Jo, Sveriges Radio P4! De ville göra en intervju om Slottspod, radioprogrammet om astronomi som jag spelar in tillsammans med Gunnar Sporrong och Katja Lindblom!

Nu har det gått ett år sedan vi spelade in första avsnittet av Slottspod på observatoriet i Slottsskogen. Det som började med nervösa diskussioner om alldeles för avancerade ämnen, inspelat med en iPod, har nu utvecklats till en fullfjädrad populärvetenskaplig radioshow om astronomi!

Och i morse ringde dessutom Sveriges Radio och ville göra en intervju! Den kan höras i eftermiddag någon gång i P4. Vid fyra-femtiden om jag minns rätt. Men medan du väntar på det, eller om du läser det här efter att det sänts (även om det säkert går att höra på www.sr.se) kan du lyssna på själva jubileumsavsnittet av Slottspod.

Klicka här för att höra jubileumsavsnittet direkt.

MosaicLRGB5-26X40-mlogga

Eftersom det är en podradio-sändning (därav det lite töntiga namnet Slottspod) går det att prenumerera på programmet så att du automatiskt får hem programmet till datorn och mp3-spelaren, om du har en sån. Klistra bara in adressen

www.emanuelblume.se/slottspod/slottspod.xml

i iTunes eller något motsvarande program så får du nya nummer automatiskt varje månad!

2 reaktioner till “Att fylla år i rymden”

  1. Kul att Slottspod uppmärksammas via media så att fler kan ta del av era intressanta rymdnyheter. "Keep Up the Good Work!".

    Vh Christian Vestergaard
    Ordförande
    GAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *