Dom korkade dörrarna på Handels

Jag läser en ny kurs nu (som är helt otroligt kul och intressant!) som går på Handelshögskolan. Har inte tagit nån kurs på Handels sen 2005 så jag hade glömt det otroligt korkade dörrsystemet. Så här är det.

Dörrarna pryds av små skyltar att de inte ska öppnas för hand. Istället ska man trycka på en elektrisk dörröppnare. När man frågar varför man inte ska öppna dörrarna själv får man svaret att “det är för att dom är så tunga, det är ju därför man ska använda de elektriska dörröppnarna.”

handels2

Men varför så tunga dörrar, liksom? Det är inte för isoleringens skull, eftersom det ändå finns luftslussar. Och ju tyngre dörr, desto mer får Ringhals jobba övertid. Till och med dörrarna till toaletterna ska öppnas med en knapp! Vad är grejen? Handels byggdes 97! Det är liksom inga marmorportar vi snackar utan vanliga glasdörrar (inte på toaletterna alltså…). Får studenterna på Handels så mycket motion att de inte rekommenderas att öppna dörrar?

3 reaktioner till “Dom korkade dörrarna på Handels”

  1. I så fall borde man ju inte förbjuda ickehandikappade att öppna för hand!

    (Haha, ordverifierings-ordet just nu är “eviler”!) ;D

  2. Jag stör mig på det varje gång jag är där också. Använder aldrig de elektriska öppnarna. Och så kommer det förbi folk och tittar vänligt överseende på en och öppnar med den elektriska knappen åt en, som att de gjorde dagens stora gärning för en tjej som inte visste att det fanns elektriska öppningsmöjligheter. Och så måste man le tacksamt tillbaka, för man kan ju inte blänga som tack utan att ta en diskussion om det.

    Handels är ur miljösynpunkt ett skämt. Jag tror Emma bloggade om vad vi alla redan tänkte för ca ett år sedan: Handels storsatsar på en sopkampanj. 2008. Investerar i nya sopkärl och en massa information. Och vad handlar den om? Att man ska slänga sina sopor i papperskorgen och inte på golvet!! Lol för fan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *