Konsten att flyga mellan tärnor

Min bror (som för övrigt fyllde 40 idag) är en hejare på radioflyg. När jag var på hans 40-årskalas idag så berättade han att han haft en flygträff i veckan med ett gäng på 10-talet personer som hade varit ute och flugit med sina radioflygplan på natten.

“På natten?” frågade jag, “kunde ni se planen då?”

“Nja,” svarade han, “vi var tvungna att flyga mellan tärnor.”

Jag funderade några sekunder. Flyga mellan tärnor? Är det lättare att se flygplanen om man flyger mellan tärnor? Skulle tärnorna liksom hålla koll på planen så att de flyger rätt?

tärna

Jag fick ingen ordning på det. Så jag frågade om jag verkligen hört rätt.

“Vadå?” svarade han, “Jo, dom lyser ju och så har man en i varje färg på var sin sida om planet.”

Va? tänkte jag. Nu måste han ändå skämta. Självlysande tärnor i olika färger på var sin sida av planet?? Var det jag som var helt vrickad eller min 40-åring till bror som börjat bli senil? Men så liksom tändes det en glödlampa ovanför huvudet på mig, och jag insåg att jag inte hört fel, bara tolkat fel. Han hade inte sagt “flyga mellan tärnor”, han hade sagt “flyga med lanternor”.

Aha, tänkte jag.

6 reaktioner till “Konsten att flyga mellan tärnor”

  1. Hahaha!! XD
    Fy vilken underbar felhörning!

    Nu fick jag mig ett gott skratt trots att jag åke in till skolan 4 timmar för tidigt av misstag. =)
    Himla praktiskt vore det ändå, att ha en självlysande tärna med sig…

  2. Jag tyckte också det såg ut som en skrattmås, men jag snodde bilden från en fågelskådarförening, så dom borde ju ha koll på om några…

  3. Sökte du igår, Rickard? Inte alltid världens tillförlitligaste dag… Dock är jag böjd att hålla med er båda. Den fullkomligt skriker skrattmås faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *