EMANUEL DIGGAR – del 3: Morgonpromenader

Jag har inte skrivit på ett par dagar nu eftersom jag känner mig ledsen och uppgiven efter en sak som hände häromdagen. Men en sak man kan göra för att känna sig mindre uppgiven är ju att gå ut på morgonpromenader. Vilket osökt leder oss in på nummer tre i ordningen av Emanuel Diggar.

Det är få saker som ger mer energi och en bra start på dagen som att gå ut på en solig promenad före frukost. Fågelkvittret, den där brisen som är lite kylig och varm på samma gång och doften av dagg i luften. Mmmm. Om man vill kan man lyssna på nåt radioprogram, fast helst inte Ring P1, för då blir man mest arg, och helst inte musik, för då hör man inte fåglarna som kvittrar.

Blåmes i morgonljus. Foto: Rasmus Madsen
Blåmes i morgonljus. Foto: Rasmus Madsen

Om man dessutom, som jag, är en sådan person som ofta har svårt att få i sig frukost på morgonen, kan en promenad vara ett perfekt sätt att bli hungrig. Sen kan man ju upptäcka nya ställen i grannskapet också. I morse gick jag genom ett litet skogsparti jag inte varit i förut, och hittade tre av varandra oberoende välmående julgranar. Bara en sån sak.

2 reaktioner till “EMANUEL DIGGAR – del 3: Morgonpromenader”

  1. Huvudet på spiken angående ring P1. Det är väldigt kontraproduktivt att lyssna på om man vill börja dagen harmoniskt. Det är typ som att läsa en jättebra debattartikel och sedan råka läsa de hjärndöda läsarkommentarerna efteråt… hoppas att det löser sig med den tråkiga grejen!

  2. Ja, visst är det kontraproduktivt! Och så envisas de med att alltid sända det precis under morgonpromenads-tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *