EMANUEL DISSAR – del 5: Dejtingsajter

Då var det dags för det femte avsnittet av Emanuel Dissar. Denna gången handlar det om dejtingsajter (med reservation för stavning). Återigen med risk för att reta upp folk ger jag mig in i dissandet.

För ungefär två år sedan blev jag medlem på en dejtingsajt. Jag lyckades inte få kontakt med någon, så jag blev medlem på ytterligare en. Och en till. Och ännu en till. Som mest var jag uppe i sex stycken samtidigt, varav två var betalsidor. Jag lade relativt mycket tid på att skriva presentationer, ladda upp fotografier, fylla i personlighetslistor och skriva tusentals mail till “spännande singlar”. Resultatet? Nada.

dejtingsajter

Kanske gjorde jag på fel sätt. Man har ju hört så mycket om människor som träffats och blivit lyckliga genom sådana tjänster. Men i mitt fall fick jag svar från kanske 5% av de människor jag kontaktade. Och då lade jag ner mycket möda på att skriva personligt och unikt till varje person, och bara rikta mig mot människor som jag tyckte verkade intressanta (vilket tyvärr var en ganska liten andel, men det är en annan femma). Detta till skillnad från många killar som gödslar tjejers gästböcker med meddelanden som “söt. msn?”.

Jag har pratat en hel del med tjejer om deras inställningar till dejtingsajter, och ofta har bilden av sådana sidor varit i stil med “ställen där man översvämmas av dåliga raggningsförsök och ohöljda förfrågningar om analsex”.

Är det så det är att vara tjej på ett sånt ställe? Det bekräftar ju mängder av fördomar som man önskar att man inte hade. Ytterligare en spik i kistan var när min vän Isabel för ungefär ett år sedan blev medlem i SprayDate, där jag själv hade varit medlem i ungefär ett halvår. På första kvällen fick hon fler besök på sin profil än vad jag fått under det halvåret jag varit medlem. Dessutom 3-4 meddelanden från killar som uppvaktade henne. Under hela min tid på SprayDate hade det aldrig hänt att någon tjej kontaktat mig självmant. Inte på någon av de andra fem sidorna heller.

Det händer visserligen att man får kontakt. Men det var alltid jag som tog initiativet och svaren man fick var oftast i stil med “OK.”, och sen var det inget mer med det. Tjejer jag pratat med har bekräftat att de sällan kontaktar killar. Och på ett sätt förstår jag dem. Varför själv besvära sig med att söka kontakt när man ändå matas med uppvaktande killar?

Som feminist (!) och förespråkare för jämställdhet blir man ju helt mörkrädd. Jag vet knappt något annat sammanhang där könsrollerna är mer cementerade än på dejtingsajter. Det är tillbaka till medeltiden som gäller; tjejerna ska sitta passivt i sina torn och vifta med sina näsdukar i form av profilbilder, medan killarna rider runt mellan tornen på sina vita springare och friar till de små prinsessorna i tornen, som suckar och ropar “nästa!”, medan de viftar bort de uppvaktande killarna.

Blir så himla trött på det förhållningssättet. Det finns inget tråkigare och mer avtändande än en prinsessa i ett torn. Kom när därifrån, vi kan mötas i trappan.

Och så var det återigen färdigdissat för den här gången. Jag avslutar med en kort liten dikt.

jag var medlem flera hundra dar
skrev tusen mail
fick inga svar
nu vet jag vad det handlar om
Mötesplatsen, match.com

de är med i samma pakt
SprayDate, meetic, e-kontakt
det är en enda stor chimär
det finns inte någon där

3 reaktioner till “EMANUEL DISSAR – del 5: Dejtingsajter”

 1. Det är med stor sorg jag har tagit del av ditt lilla reportage om dessa triviala virtuella forum för kontakter människor emellan.
  Måste verkligen en så ädel, intelligent och bildad person som du vidta dessa kränkande mått och steg för att finna en lämplig kvinna? Vår värld har sannerligen förändrats till det sämre.
  I min ungdom var det bara de mest misslyckade, kontaktstörda individerna som nödgades annonsera. Jag trodde att det fortfarande gick att mötas "normalt", samhället är ju fullt av trevliga mötesplatser; man måste väl inte träffas genom en datamaskin.
  De ungdomar jag känner, inkl. mina egna två söner, har träffat förtjusande partners i Verkligheten. Förhållanden som resulterat i, så här långt, lyckliga äktenskap. Mitt råd är att du fortsättningsvis använder arbetsplatser, skolor, caféer, spårvagnar, tvättstugor, folkparker, danspalats, bibliotek m.m. för dina kontaktförsök.
  Lycka Till!

 2. A few selected online dating services even require their members to be prescreened before joining. This is done for the safety of the participants. In return, subscribers are asked to make a monthly payment.

  Subscribers are often asked to create a profile that relates basic information about themselves. Usually this includes: age, gender, nationality, and place of residence.

  For subscribers this also offers them a chance to express themselves. They can get creative with their profiles. They can also include personal information like hobbies, interests, and specify the type of person they are looking for. Profile Benefits of Online Dating Services

  More options for online dating are Dejtingsajt, Hitta Sex Kontakt, Knullkontakt and Sex Dejting.
  Click for free sign up
  Sex Kontakt
  Sex Romans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *