Idag drar vi iväg!

Då var det dags. Idag och två veckor framöver kommer jag och Sofia att vara ute på turné.

Färdiga för turné 1

Det var i höstas vi fick klartecken. Göteborgs kommun anlitar varje år artister som åker runt och turnerar på kommunens äldreboenden och sjukhem. Det är ett viktigt uppdrag! Och tydligen ansöker många artister om att få vara bland de som åker runt och spelar, så därför blev vi extra glada när vi fick reda på att vi blivit utvalda!

Det vi ska göra är inte nåt jag är särskilt van vid. Jag brukar ju oftast sjunga mina egna sånger, men nu ska vi göra ett helt program med Povel Ramel-musik. Antar att det är nyttigt att variera sin repertoar. Kul också att inte stå längst fram i fronten hela tiden. Sofia sjunger lead på de flesta låtarna och spelar ukulele, medan jag spelar gitarr, körar och sjunger lead på ett par låtar.

Redo för turné 2

Tanken är att vi ska blanda Povel Ramel-låtar som folk känner igen med grejer som inte är särskilt kända. Både Sofia och jag har varit Povel Ramel-nördar sedan vi var små, så det är lite av en ära att få genomföra det här.

Tyvärr har vi inget färskinspelat, men här är två demoinspelningar vi gjorde förra året inför att vi sökte jobbet. Vi är bättre och tajtare idag, men ungefär såhär kommer det att låta:

Köp inte en zebra:

Du passar inte in i bilden:

Povelnoter i original
Lite kul är det allt att vi har använt orignalnoter från 1944 när vi har repat…

Jepp, så då var det bara att hoppa på tåget ner till Göteborg och dra igång. Tjugofem spelningar kommer det att bli under de här två veckorna, så vi kommer att vara extremt tajta när vi är färdiga.

Och apropå det så kommer vi gärna ut och gör lite offentliga spelningar när turnén väl är avslutad. Tips på ställen att spela på? Maila mig!

Det går att läsa mer om programmet här.

Nu kör vi!

Nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.