Posten!

När man köper frimärken står det att man får sätta dit två extra märken om breven är över en viss storlek (bredare än 25 cm eller tjockare än 3 cm). Innebär det att de får vara hur stora som helst? Kan jag kräva av Posten att de ska leverera ett brev som är två gånger tre meter, och en halvmeter tjockt, bara jag sätter dit två extra märken?

Efter att ha funderat en stund kom jag på att, nä, ett sånt brev går ju ändå inte ner i brevlådan. Den övre gränsen för hur stora brev kan vara måste ju vara dimensionerna hos brevlådan de stoppas i.

Men hur små brev kan man skicka? Man kan ju tänka sig att det inte kan vara mindre än att det minsta frimärke man kan hitta får plats på det. I och för sig finns det inget som säger att brevet måste vara större än frimärket. Egentligen skulle man ju kunna skriva brevet och adressen direkt på frimärket! Det borde väl vara det minsta möjliga brevet? Det skulle förmodligen löpa stor risk att komma bort, men om man skickade 100 st borde väl nåt av dom komma fram?

xx030830-silvia

Förresten, om man har betalat för lite porto, eller om man skickar till en adress som inte finns, kommer ju brevet tillbaka till avsändaren, förutsatt att man skrivit vem som är avsändare på baksidan brevet. Då kan man ju medvetet skicka brevet till en adress som inte finns (t.ex. K. Anka, 313 Gröngölingsgatan, Ankeborg), men med adressen till den man egentligen vill skicka till som avsändare. Då borde man väl inte behöva sätta på nåt frimärke, utan det kommer fram ändå?

6 reaktioner till “Posten!”

  1. Jag gjorde exemplet som du sa sist förut. Då hade jag dock frimärke. Om det inte är frimärke så tror jag att det kommer en lapp “Hej, du har ett brev på posten utan porto. Kom hit och betala.”
    Men jag tror de försöker leverera brevet även om det blir lite fel. Min mamma fick en gång ett brev där det stod “Gunlög Rosén, någonstans i närheten av Vaksala kyrka, Uppsala”

  2. Oj. Ja, det är sant. Jag har nog också fått nåt brev från Posten nån gång där de skrev “Vi har lämnat ett brev från dig med för lite porto. Sätt in tio kronor på det här kontot…”

  3. Mami!
    Jag har hört att om man inte frankerar utan istället sätter ett kryss ungefär där frimärket skulle suttit så betyder det typ att man inte har pengar för att kunna skicka sitt brev. Och då kommer det fram ändå. Om detta kan stämma har jag funderat på i nästan ett halvår nu utan att testa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *